Must-see în jurul nostru

Explorați patrimoniul bogat și cultura vibrantă a Timișoarei

Walk time: 4 min

Muzeul Consumatorului Comunist

Descoperiți o privire unică în trecutul României la Muzeul Consumatorului Comunist. Acest muzeu fascinant recreează viața de zi cu zi din epoca comunistă, prezentând o colecție vastă de obiecte de uz casnic, electronice, îmbrăcăminte și multe altele din acea perioadă. Plimbați-vă prin încăperile proiectate meticulos și scufundați-vă în atmosfera nostalgică, dobândind o perspectivă asupra experiențelor și provocărilor zilnice din acele vremuri. Este o vizită obligatorie pentru oricine este interesat de istorie și cultură, oferind o călătorie emoționantă și captivantă prin trecutul recent al României.
Vezi pe hartă

Walk time: 15 min

Catedrala Mitropolitană "Sfinții Trei Ierarhi"

Experimentați măreția și semnificația spirituală a Catedralei Mitropolitane "Sfinții Trei Ierarhi". Această capodoperă arhitecturală uimitoare este un simbol al bogatei moșteniri religioase și al diversității culturale a Timișoarei. Designul izbitor al catedralei, cu elemente bizantine și românești, este completat de interiorul său frumos împodobit, cu fresce complicate și iconografie impresionantă. Fiind una dintre cele mai mari biserici din România, aceasta oferă o atmosferă senină și impresionantă atât pentru închinare, cât și pentru reflecție. O vizită la acest punct de reper iconic oferă o apreciere mai profundă a peisajului istoric și spiritual al Timișoarei.
Vezi pe hartă

Walk time: 6 min

Cinema Victoria

La doar 6 minute de mers pe jos de Casa del Sole, Cinema Victoria oferă o evadare încântătoare în lumea filmului. Acest cinematograf istoric, cunoscut pentru ambianța sa fermecătoare și scaunele confortabile, proiectează o selecție diversă de filme, de la cele mai recente blockbustere la clasicele atemporale. Fie că sunteți un pasionat de film sau doar în căutarea unei seri relaxante, Cinema Victoria oferă o atmosferă primitoare pentru a vă bucura de o experiență cinematografică deosebită. Faceți șederea dumneavoastră la Casa del Sole și mai memorabilă cu o vizită la această bijuterie culturală din apropiere.
Vezi pe hartă

Descărcați aplicația!

Spotlight Heritage Timișoara

Cufundați-vă în bogatul patrimoniu cultural și istoric al Timișoarei cu ajutorul inițiativei Spotlight Heritage. Acest proiect cultural digital, o colaborare între Universitatea Politehnica din Timișoara și Muzeul Național al Banatului, aduce la viață trecutul orașului prin povestiri digitale inovatoare. Explorați poveștile cartierelor, comunităților și reperelor emblematice ale Timișoarei folosind realitatea augmentată, tururi virtuale și expoziții interactive. Fie că sunteți un pasionat de istorie sau un vizitator curios, Spotlight Heritage oferă o modalitate unică și captivantă de a experimenta esența Timișoarei.